Ga terug

Creme fraiche

Creme fraiche
Bereidingstijd5 min
Totale tijd1 d 12 uur 5 min
Gang: basis, Bijgerecht
Keuken: Frans, nederlands
Trefwoord: creme fraiche, fermenteren, karnemelk, slagroom
Porties: 20

Equipment

  • weckpot met minimum inhoud van 500 ml

Ingrediƫnten

  • 500 ml slagroom
  • 1 el karnemelk met levende culturen

Instructies

  • Giet de slagroom in je weckpot en voeg de karnemelk toe. Roer door en leg de deksel erop, maar schroef deze niet dicht. Je wil namelijk dat gassen kunnen ontsnappen (anders krijg je een bom).
  • Zet 24 uur op een plek met ongeveer constante temperatuur van 22 graden.
  • Na 24 uur heb je creme fraiche! Het is wel nog aan de dunne kant dus zet minimaal 12 uur in de koelkast voordat je het opdient of ermee gaat koken.