Ga terug

pasta doperwten pesto

Pasta met een pesto van doperwten, rucola en parmezaanse kaas
Bereidingstijd30 min
Totale tijd30 min
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Italiaans, nederlands
Trefwoord: doperwten, pasta, pesto
Porties: 2

Ingrediƫnten

  • 150 gram pasta naar keuze, ik heb rigatone gebruikt
  • 200 gram doperwten
  • 1 el citroensap
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • peper en zout
  • handje rucola

Instructies

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking gaar in gezouten water.
  • Blend de doperwten (hou twee handjes achter voor later) samen met de parmezaanse kaas, citroensap, knoflook, pijnboompitten, olijfolie en peper en zout fijn totdat je een pesto hebt.
  • Giet de pasta af en meng met de pesto. Roer de rucola erdoorheen en de achtergehouden doperwten. Serveer met nog wat extra parmezaanse kaas.