Go Back

Pasta "alfredo" uit de oven.

Pasta alla Alfredo met kip en champignons
Bereidingstijd30 min
Totale tijd30 min
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Amerikaans, Italiaans
Trefwoord: alfredo, champignonsoep, kipfilet, pasta
Porties: 4

Ingrediƫnten

  • 300 gram pene
  • 2 kipfilets, in blokjes gesneden
  • 500 gram champignons in plakjes gesneden
  • 1 klontje boter
  • 200 ml melk (hou meer achter de hand)
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 90 gram parmezaanse kaas
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 75 gram mozzarella, geraspt
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Kook de pene volgens instructie al dente in gezouten water.
  • Verhit de boter, breng de kip op smaak met peper en zout en bak gaar in de koekenpan. Haal de kip uit de pan en bak de champignons totdat deze bruin zijn, voeg de knoflook toe en roer nog even door.
  • Schenk de melk in de pan en doe de parmezaanse kaas en de Italiaanse kruiden erbij. Roer door totdat de kaas gesmolten is. Doe de pene en de kip in de pan. Als de saus te dik is kan je nog wat melk toevoegen. Is het heel dun? Laat dan nog even op het vuur staan.
  • Proef de saus om te kijken of deze voldoende op smaak is, voeg eventueel nog wat peper en zout toe.
  • Doe het geheel in een ovenschaal, top met mozzarella en bak nog even af totdat de mozzarella gesmolten is. Serveer daarna direct.