Go Back

Pittige gehaktballen

Pittige gehaktballen, lekker op een broodje of met (bloemkool)puree
Bereidingstijd15 min
Totale tijd15 min
Gang: Borrelhapje, Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Gehaktballen, ketjap, pittig, sambal
Porties: 4

Ingrediƫnten

  • 300 gram gehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 el paneermeel
  • 1 chilipeper, fijngesneden
  • peper en zout
  • flinke scheut ketjap manis
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl sambal badjak
  • scheutje water

Instructies

  • Breng het gehakt op smaak met peper en zout. Meng hier je gesnipperde ui, paneermeel, fijngehakte knoflook en fijngesneden chilipeper doorheen en kneed goed door.
  • Rol nu kleine balletjes en bak af ik een koekenpan tot ze rondom aangebakken zijn.
  • Giet een flinke scheut ketjap erbij, een lepel sojasaus en een theelepel sambal.
  • Roer door met de gehaktballen zodat alles gemengd en onder de saus zit. Doe er een beetje water bij om echt een saus te krijgen. Ook moeten de gehaktballen nu garen en zonder water dikt de saus teveel in.
  • Laat sudderen totdat de gehaktballen klaar zijn en de saus de juiste dikte heeft.