Go Back

Suddervlees

Een heerlijk suddervlees zonder allemaal toevoegingen, geserveerd met bloemkoolpuree
Bereidingstijd10 min
Totale tijd3 uur 10 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: nederlands
Trefwoord: bloemkoolpuree, koolhydraatarm, suddervlees
Porties: 2

Ingrediƫnten

  • 700 gram runderlappen
  • klontje boter
  • peper en zout
  • 3 tomaten in kwarten gesneden
  • 250 ml kokend water

Instructies

  • Verhit de boter in een stoofpan.
  • Breng het vlees op smaak met peper en zout.
  • Braad het vlees aan totdat de buitenkant bruin in, hoe beter aangebakken hoe beter de smaak.
  • Voeg de tomaat en het kokend water toe en laat minimaal zo'n 3 uur pruttelen op laag vuur totdat het vlees mals is.
  • Serveer met (bloemkool)puree