Spaghetti in een roomsaus met garnalen, spinazie en parmezaanse kaas
Een heerlijke romige spaghetti met spinazie, garnalen en parmezaanse kaas
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd20 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: garnalen, roomkaas, Spaghetti, spinazie
Servings: 2
- 150 gram spaghetti
- 100 gram verse spinazie
- 12 gamba's schoongemaakt en drooggedept
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- 1/2 chilipeper in ringetjes gesneden
- 75 ml kookroom
- 70 gram parmezaanse kaas geraspt
- peper en zout
- klontje boter
- wat extra kookvocht
erhit ruim water in een pan en breng op smaak met voldoende zout. Het water zou naar zeewater moeten smaken. Voeg het zout toe als het water kookt of direct maar roer dan af en toe door. Doe je dit niet, dan heb je de kans dat het zout gaat oxideren onderin de pan.
Voeg de spaghetti toe en kook tot al dente, zoals op de verpakking vermeld.
Verhit een klontje boter in een koekenpan en fruit hierin je chili en knoflook. Breng de garnalen op smaak met peper en zout en voeg dan toe aan de knoflook/chili en bak totdat ze mooi roze zijn.
Haal je garnalen uit de pan (je wil ze niet te lang bakken, hier worden ze ook taai van) en doe dan de spinazie in de pan.
Bak totdat je spinazie geslonken is.
Voeg de spaghetti toe en dan de kookroom, de parmezaanse kaas en de garnalen. Roer door totdat de kaas gesmolten is en je een mooie saus hebt. Heb je nog last van klontjes? Voeg wat kookvocht toe en blijf roeren.
Dien direct op. Dit soort sauzen hebben namelijk de neiging om snel in te drogen als je gerecht koud wordt.