Ga terug
+ servings
scones met perzik en clotted cream
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Scones

Een heerlijk ontbijt dat verrassend makkelijk en snel is
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd45 minuten
Gang: lunch, Ontbijt
Keuken: engels
Trefwoord: clotted cream, high tea, honing, perzik, scones
Porties: 16

Ingrediënten

  • 450 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 eieren
  • 50 gram suiker
  • 100 gram boter
  • melk

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Meng je bloem met het boter, bakpoeder en de suiker en druk met je vingers alle boter los, net zoals je dat bij een crumble deeg zou doen. Je moet een korrelig deeg krijgen.
  • Doe je 2 eieren in een maatbeker en voeg melk toe totdat je 300 ml vocht hebt. Hoeveel melk je nodig hebt is dus afhankelijk van hoe groot je eieren zijn. Klop de eieren met de melk los.

  • Voeg je vocht bij je bloem en gebruik een mes om alle ingrediënten door elkaar heen te snijden. Alles moet net gemeng zijn. Als je nog fruit wil toevoegen, doe dit dan als laatste stap en meng nog even snel.
  • Bebloem het aanrecht licht en rol je deeg uit tothet ongeveer 1cm dik is. Steek dan met je uitsteekvorm of een glas uit, druk recht naar beneden en draai niet.
  • Leg alle scones op een bakplaat (tegen elkaar aan, ze leunen dan tegen elkaar tijdens het rijzen..op deze manier rijzen ze omhoog in plaats van opzij) met bakpapier, strijk er nog wat melk overheen en bak dan in 12-15 minuten af.
  • Laat afkoelen en dien op met clotted cream en jam of met clotted cream, vers fruit en honing.