Ga terug

Roerbakgerecht met pittige biefstuk

Een heerlijk koolhydraatarm gerecht met lekker veel groenten en pittige biefstuk
Bereidingstijd15 min
Totale tijd15 min
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Trefwoord: groenten, koolhydraatarm, peultjes, roerbak, tauge
Porties: 2

Ingrediƫnten

  • 200 gram peultjes schoongemaakt
  • 400 gram champignons in dikke plakken
  • 250 gram tauge
  • 2 biefstukjes
  • 2 tenen knoflook
  • 3 theelepels sambal badjak
  • 1 theelepel gember
  • 1 eetlepel ketjap
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • peper en zout
  • sesamzaad (optioneel)

Instructies

  • Verhit 1 eetlepel olie in een ruime (wok)pan en roerbak hierin de champignons en peultjes samen met de fijngehakte knoflook, de fijngehakte gember en 2 theelepels sambal.
  • Wanneer de groenten bijna gaar zijn en het vocht uit de champignons is verdampt snijden we de biefstuk in reepjes. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een aparte pan en voeg dan 1 theelepel sambal en 1 eetlepel ketjap toe. Bak de biefstuk kort op hoog vuur todat de buitenkant net goed gebakken is.
  • Voeg de tauge toe aan de groenten, breng het geheel nog meer op smaak met wat peper en zout. Voeg als laatste de biefstuk toe en meng.
  • Verdeel over twee borden en dien direct op. Garneer eventueel nog met sesamzaad (optioneel)