Go Back

Pizza funghi

Een heerlijke en snelle pizza met chamignons, kaas en kruiden
Bereidingstijd10 min
Totale tijd30 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: champignonssaus, funghi, geitenkaas, pizza
Porties: 1

Ingrediƫnten

  • 1 pizzabodem

VOOR DE PIZZASAUS

  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 gesnipperde ui
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • snuf paprikapoeder
  • snuf suiker (optioneel)

VOOR DE TOPPINGS

  • 200 gram champignons
  • 30 gram belegen geraspte kaas
  • 30 gram geraspte mozzarella
  • 1/4 theelepel oregano
  • 1/4 theelepel peterselie
  • olie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 240 graden (let op: dit is afhankelijk van je pizzabodem dus als je kant en klare koopt kijk dan even op de verpakking).
  • We beginnen met het maken van de saus. Verwarm wat olie in een pannetje en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg dan de tomatenblokjes toe, de Italiaanse kruiden en de paprikapoeder. Zet een staafmixer erop om er een gladde saus van de maken. Proef even, als het te zuur is voeg dan een klein beetje suiker toe (1 theelepel) en proef weer.
  • Ik vind het lekkerder om de champignons eerst even te bakken voordat ik ze op mijn pizza doe. Champignons bevatten heel veel vocht en anders komt dat allemaal vrij op je pizza. Verhit een beetje olie in een pan en bak je plakjes champignon hierin totdat ze lichtbruin zijn. Draai het vuur uit en zet even apart. Je zult zien dat na 2 minuten al het vocht vrij komt. Giet dit dan af.
  • Smeer je pizzabodem in met tomatensaus, ik gebruik altijd veel want ik ben dol op tomaat. Verdeel dan de 2 geraspte kazen eroverheen, de champignons en de kruiden en bak af in de oven totdat de randjes knapperig zijn en de kaas goed is gesmolten. Op de verpakking van mijn pizzabodem stond 10 minuten, maar ik heb 'm minimaal 15 minuten gebakken voordat de randjes goed waren.