Ga terug

zalmkoekjes

Zalmkoekjes met aardappel en groenten
Bereidingstijd30 min
Totale tijd1 uur
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje, voorgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: gepofte aardappel, viskoekjes, zalm
Porties: 4

Ingrediƫnten

  • 200 gram aardappel
  • blik zalm van 400 gram
  • 200 gram doperwten
  • 2 eetlepels verse peterselie (of 1 el gedroogde)
  • 2 eetlepels verse dille (of 1 el gedroogde)
  • 2 eetlepels creme fraiche
  • peper en zout
  • 1 ei
  • panko
  • citroen
  • aioli
  • olie om in te bakken

Instructies

  • Kook de aardappelen gaar en snij dan in kleine blokjes.

  • Maak de zalm schoon en doe samen in een grote kom met de aardappel,
    doperwten, peterselie, dille, creme fraiche en peper en zout. Proef
    altijd even om te kijken of je genoeg zout hebt toegevoegd.

  • Zet dit mengsel dan een half uurtje afgedekt in de koelkast, zo wordt het straks wat steviger.

  • Klop op 1 bord het ei los en doe op het andere bord een flinke hoeveelheid panko.

  • Verhit een laag olie in een goede anti-aanbak pan.

  • Schep met een ijsschep of lepel wat van het mengsel en vorm hier een koekje van, haal door het ei en dan door de panko.

  • Bak de koekjes aan beide kanten totdat ze mooi goudbruin zijn. Laat daarna uitlekken op wat keukenpapier.

  • Serveer met een citroenpartje en aioli.