Go Back

Salade met avocado, komkommer en een cordon bleu

Een heerlijke koolhydraatarme salade met een zelfgemaakte cordon bleu
Bereidingstijd30 min
Totale tijd30 min
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: avocado, cordon bleu, koolhydraatarm, salade
Porties: 1

Equipment

  • Vleeshamer
  • Huishoudfolie
  • Cocktailprikkers

Ingrediƫnten

  • 2 kipfilets
  • 2 plakken porchetta
  • 2 stukken kaas
  • bordje paneermeel
  • 1 ei geklutst
  • 75 gram veldsla
  • 1/2 komkommer
  • 1 avocado
  • peper en zout
  • olie om in te bakken

Instructies

  • Sla je kip plat met een vleeshamer of snij helemaal open, breng op smaak
    met peper en zout. Rol een stuk kaas in een plakje porchetta en leg dit
    op je kip. Rol vervolgens je kip hieromheen en sluit het geheel af met
    een cocktailprikker.

  • Pak 2 borden, klop op het ene een ei los en doe op het andere een flinke laag paneermeel (of amandelmeel).

  • Haal je 2 kipjes eerst door het ei en dan door de paneermeel.

  • Verhit in een anti-aanbakpan een klont boter of olie, let op: wees niet te zuinig want paneermeel zuigt veel boter/olie op.

  • Bak je kip vervolgens aan alle kanten mooi bruin aan totdat alles gaar
    is en de kaas gesmolten is. Leg eventueel een deksel op de pan om het
    garingsproces te versnellen. Omdat het opgerold is duurt het wat langer
    voordat de kip gaar is.

  • Ondertussen maken we de salade. Dit is heel simpel namelijk de veldsla,
    in plakjes gesneden komkommer en in plakjes gesneden avocado. Ik voeg
    geen dressing toe omdat de avocado het geheel al lekker romig maakt.

  • Snij de kip in dikke plakken en dien samen met de salade op.