Sla je kip plat met een vleeshamer of snij helemaal open, breng op smaak met peper en zout. Rol een stuk kaas in een plakje porchetta en leg dit op je kip. Rol vervolgens je kip hieromheen en sluit het geheel af met een cocktailprikker.
Pak 2 borden, klop op het ene een ei los en doe op het andere een flinke laag paneermeel (of amandelmeel).
Haal je 2 kipjes eerst door het ei en dan door de paneermeel.
Verhit in een anti-aanbakpan een klont boter of olie, let op: wees niet te zuinig want paneermeel zuigt veel boter/olie op.
Bak je kip vervolgens aan alle kanten mooi bruin aan totdat alles gaar is en de kaas gesmolten is. Leg eventueel een deksel op de pan om het garingsproces te versnellen. Omdat het opgerold is duurt het wat langer voordat de kip gaar is.
Ondertussen maken we de salade. Dit is heel simpel namelijk de veldsla, in plakjes gesneden komkommer en in plakjes gesneden avocado. Ik voeg geen dressing toe omdat de avocado het geheel al lekker romig maakt.
Snij de kip in dikke plakken en dien samen met de salade op.