Ga terug
–+ servings
Salade met gerookte zalm, asperge, avocado en ei
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Salade met gerookte zalm, avocado, groene asperge en gepocheerde eieren

Een goed vullende salade met gerookte zalm, avocado, asperges en gepocheerde eieren
Bereidingstijd15 min
Totale tijd15 min
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: asperge, avocado, glutenvrij, koolhydraatarm, zalm
Porties: 2

Ingrediënten

  • 100 gram gemengde sla
  • 100 gram groene asperges
  • 1 avocado in plakjes gesneden
  • 200 gram (warm)gerookte zalm
  • 2 eieren
  • scheut azijn
  • pan water
  • olie
  • peper en zout

Instructies

  • Verhit een pan met water met een scheutje azijn.
  • Verhit in een koekenpan of grilpan wat olie en bak hier de asperge kort in aan.
  • Wanneer het water kookt, zet het vuur dan zacht en roer met een lepel in het water zodat er een kolk ontstaat. Breek hier 1 ei in kapot (het kolkende water zorgt ervoor dat het eiwit om het eigeel heen draait). Laat dit 3 minuten garen. Haal je ei uit de pan (ik leg het meestsal voorzichtig in een vergiet) en herhaal dit dan met het andere ei.
  • Dien een bord op met de sla, de gegrilde asperges, de avocado schijfjes, de zalm en de eitjes. Breng op smaak met peper en zout.