Ga terug

Salade met gerookte zalm, avocado, groene asperge en gepocheerde eieren

Een goed vullende salade met gerookte zalm, avocado, asperges en gepocheerde eieren
Bereidingstijd15 min
Totale tijd15 min
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: asperge, avocado, glutenvrij, koolhydraatarm, zalm
Porties: 2

Ingrediƫnten

  • 100 gram gemengde sla
  • 100 gram groene asperges
  • 1 avocado in plakjes gesneden
  • 200 gram (warm)gerookte zalm
  • 2 eieren
  • scheut azijn
  • pan water
  • olie
  • peper en zout

Instructies

  • Verhit een pan met water met een scheutje azijn.
  • Verhit in een koekenpan of grilpan wat olie en bak hier de asperge kort in aan.
  • Wanneer het water kookt, zet het vuur dan zacht en roer met een lepel in het water zodat er een kolk ontstaat. Breek hier 1 ei in kapot (het kolkende water zorgt ervoor dat het eiwit om het eigeel heen draait). Laat dit 3 minuten garen. Haal je ei uit de pan (ik leg het meestsal voorzichtig in een vergiet) en herhaal dit dan met het andere ei.
  • Dien een bord op met de sla, de gegrilde asperges, de avocado schijfjes, de zalm en de eitjes. Breng op smaak met peper en zout.