Ga terug

Koolhydraatarme chocolade mousse

Een snel en simpel recept voor een heerlijke koolhydraatarme chocolade mousse
Bereidingstijd10 min
Totale tijd39 min
Gang: toetje
Keuken: Frans, Mediterraan
Trefwoord: chocolade, mousse, tussendoortje
Porties: 4

Ingrediƫnten

  • 250 ml slagroom
  • 2 eetlepels mascarpone
  • 5 eetlepels cacao
  • 2 eetlepels suiker(vervanger)
  • 1 theelepel vanille essence

Instructies

  • Klop de slagroom lobbig en voeg dan de cacao, sukrin en de vanille essence toe.

  • Klop verder totdat je slagroom goed stijf is.

  • Voeg de mascarpone toe en vouw voorzichtig totdat de mascarpone gemengd is. Op deze manier blijft je mousse luchtig.

  • Verdeel je mousse over 4 bakjes, het zijn geen enorme porties, maar
    omdat deze mousse wat zwaarder is zit je ook redelijk snel vol. Laat
    vervolgens minimaal een half uur opstijven.

  • Garneer eventueel nog met wat extra slagroom en cacao.

Notities

Je kan dit ook bewaren in de koelkast maar laat de mousse dan wel weer even op temperatuur komen. De mousse wordt namelijk best stevig als het langer in de koelkast heeft gestaan, laat een half uur op temperatuur komen zodat het weer lekker luchtig en fluffy wordt.