Ga terug

Spaghetti met gehaktballen

Bereidingstijd15 min
Totale tijd45 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Gehaktballen, Spaghetti, tomatensaus
Porties: 4

Ingrediƫnten

  • 300 gram spaghetti
  • 500 gram rundergehakt
  • 500 gram passata
  • 1 ei
  • 50 gram paneermeel
  • 2 eetlepels oregano
  • 1/2 runderbouillonblokje
  • 2 tenen knoflook (fijngehakt)
  • peper en zout
  • parmezaanse kaas
  • verse basilicum

Instructies

  • Pak een grote pan want we willen straks niet overal tomatensaus knoeien.
    Breng het gehakt op smaak met peper en zout en voeg 1/2 el oregano toe
    (die andere helft doen we door de saus). Voeg ook het ei en de
    paneermeel toe en meng goed door. Draai er medium ballen van en bak deze
    aan alle kanten aan zodat ze mooi bruin zijn.

  • Voeg aan je pan met gehaktballen de fijngesneden knofloof toe, de
    passata, de overige oregano, je halve bouillonblokje en een snuf kaneel.
    We hoeven geen zout meer toe te voegen want er zit al genoeg zout in
    het bouillonblokje. Roer even door zodat alles goed gemeng is en laat
    dan minimaal een half uur op medium vuur. Hou dit echt aan want je saus
    wordt hierdoor zoveel lekkerder! Roer af en toe even door want je saus
    zal gaan indikken nu.

  • Zet na een kwartier een pan met water op voor je spaghetti. Breng het
    water weer goed op smaak met zout en kook je spaghetti net niet al
    dente.

  • Voeg je spaghetti toe aan de saus en laat het geheel nog even op het
    vuur staan. Dit zorgt ervoor dat je spaghetti verder kookt tot al dente
    en de saus trekt als het ware in de spaghetti. Je gerecht is klaar
    wanneer de pasta de juiste gaarheid heeft bereikt.

  • Dien de spaghetti op met verse basilicum en parmezaanse kaas.