Ga terug
–+ servings
Orzo uit de oven met Boursin
Recept afdrukken
3.63 van 32 stemmen

Orzo uit de oven met Boursin

Orzo uit de oven met Boursin
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: Orzo uit de oven met Boursin
Porties: 3

Ingrediënten

  • 150 gram Boursin knoflook en fijne kruiden
  • 250 gram orzo
  • 250 gram cherrytomaten, gehalveerd
  • 1 el zongedroogde tomaat, in reepjes gesneden
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1 el cajun kruiden (+extra voor de kip)
  • 30 gram fijn geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 handen spinazie
  • klontje boter
  • 2 kipfilets

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe de Boursin in een ovenschaal en doe de orzo, cherrytomaten en zongedroogde tomaat erbij. Schenk de bouillon over de orzo en voeg als laatste de cajun kruiden toe. (zorg ervoor dat alle orzo in de bouillon ligt).
  • Bak 12 minuten af in de oven. Voeg dan de Parmezaan en spinazie toe, roer even snel door en bak nog eens zo'n 3 tot 5 minuten af in de oven tot de orzo gaar is en de spinazie geslonken is. Houd er rekening mee dat de orzo nog wat indikt nadat het afkoelt.
  • Breng intussen de kip op smaak met peper, zout en cajun kruiden. Verwarm wat boter in een koekenpan en bak de kip aan beiden kanten aan tot deze gaar is.
  • Dien de orzo op met de in reepjes gesneden kip. Garneer eventueel met wat extra Parmezaan.