Ga terug
–+ servings
Spaghetti met geroosterde tomaten en pesto
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Spaghetti met geroosterde tomaten en pesto

Spaghetti met geroosterde tomaten en pesto
Bereidingstijd40 minuten
Totale tijd40 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Spaghetti met geroosterde tomaten en pesto
Porties: 2

Ingrediënten

  • 400 gram cherrytomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 150 gram spaghetti
  • 30 gram fijngeraspte Parmezaanse kaas
  • 15 gram boter
  • 2 el pesto
  • 4 el stracciatella kaas
  • peper en zout, chilivlokken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Meng de cherrytomaten met de knoflook en de olie. Breng op smaak met peper en zout en bak 25 minuten tot de knoflook zacht is en de cherrytomaten het vocht hebben afgegeven.
  • Kook intussen de spaghetti zoals op de verpakking vermeld in gezouten water gaar.
  • Prak de knoflook fijn en meng met de tomaten. Voeg de spaghetti en de Parmezaan toe, meng door. Meng nu ook de boter door de pasta. Proef of je de pasta nog verder op smaak moet brengen met zout.
  • Dien de pasta op samen met de pesto en de stracciatella kaas. Garneer eventueel met wat chilivlokken als je van een beetje extra pit houdt.