Ga terug
–+ servings
Spaghetti gamba pil pil
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Spaghetti gamba pil pil

Spaghetti gamba pil pil
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: spanje
Trefwoord: Spaghetti gamba pil pil
Porties: 2

Ingrediënten

  • 12 ongepelde gamba's
  • 1 el paprikapoeder
  • 200 gram spaghetti
  • 60 ml olijfolie
  • 4 tenen knoflook, in dunne plakjes gesneden
  • 1 chilipeper, fijngehakt
  • 3 el kappertjes, drooggedept
  • bosje peterselie, fijngehakt
  • zout

Instructies

  • Pel de gamba's maar laat de koppen zitten, dit is zodat de olie extra garnaal smaak heeft straks. Haal het darmkanaal eruit door de rug in te snijden, dan trek je 'm er zo uit.
  • Meng de garnalen met de paprikapoeder en breng op smaak met zout.
  • Kook de spaghetti zoals op de verpakking vermeld in gezouten water al dente.
  • Verhit de olie in een koekenpan en voeg wanneer de olie heet is (je kunt dit testen door een plakje knoflook toe te voegen, het moet direct borrelen) de knoflook en chilipeper toe. Laat bakken totdat de knoflook lichtbruin begint te worden.
  • Voeg dan de kappertjes en peterselie toe, bak 2 minuten mee.
  • Voeg dan de garnalen toe en bak verder tot de garnalen roze en gaar zijn. Voeg de spaghetti toe en meng goed door.
  • Dien de spaghetti op met alle olie die in de pan zit, dit kun je opdippen met brood (jeej carbs&carbs).