Eenpans orzo met gehaktballen
Eenpans orzo met gehaktballen
Bereidingstijd40 minuten min
Totale tijd40 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Eenpans orzo met gehaktballen
Servings: 4
Voor de gehaktballen
- 500 gram gehakt
- 1 ei
- 75 gram paneermeel
- 1 ui, heel fijn gesnipperd
- 1 tl oregano
- peper en zout
Verder
- 1 el olie
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 200 gram orzo
- 500 ml runderbouillon
- 720 ml passata
- 1 tl oregano
- 1 tl rozemarijn
- 100 gram geraspte mozzarella
- 30 gram geraspte parmezaan
- verse basilicum
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
Meng het gehakt met het ei, paneermeel, ui, organo, peper en zout tot een homogene massa en maak dan gehaktballen ervan met een diameter van ongeveer 4 cm.
Verhit de olie in een ovenbestendige pan en fruit de knoflook aan. Voeg de orzo toe en roer door. Voeg de passata, de bouillon, de oregano en rozemarijn toe en roer door. Leg de gehaktballen erop en bak 10 minuten af in de oven.
Roer door en bak nog eens 10 minuten af. Verdeel nu de kaas en wat verse basilicum over de gehaktballen en bak verder af tot de kaas goed gesmolten is.