Ga terug
–+ servings
Panzanelle salade met gefrituurde kappertjes
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Panzanelle salade met gefrituurde kappertjes

Panzanelle salade met gefrituurde kappertjes
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd19 minuten
Gang: lunch
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Panzanelle salade met gefrituurde kappertjes
Porties: 2

Ingrediënten

  • 75 gram kappertjes
  • zonnebloemolie om te frituren
  • Stuk foccacia brood, in reepjes van een halve cm dik gesneden
  • 3 vleestomaten, in even grote stukken als de foccacia gesneden
  • 2 el olijfolie
  • 1 el rode wijnazijn
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 sjalot, in halve ringen gesneden
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 1 el verse oregano blaadjes
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • peper en zout
  • 1 bol burrata

Instructies

  • Verhit een dun laagje olie in een steelpan tot ongeveer 180 graden.
  • Laat de kappertjes uitlekken en dep goed droog. Frituur 2 a 3 minuten tot krokant en ze zijn uitgezet als een bloem, laat uitlekken op wat keukenpapier.
  • Verhit wat van diezelfde olie in een koekenpan en bak je brood aan beide kanten aan tot goudbruin.
  • Meng intussen de tomaat met de olijfolie, rode wijnazijn, knoflook, sjalot, chilivlokken, oregano en tijm en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg nu het brood en de kappertjes toe en meng door.
  • Verdeel over 2 borden en verdeel de burrata over de salade.