Ga terug
–+ servings
Pappardelle met zalm
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Pappardelle met zalm

Pappardelle met zalm
Bereidingstijd1 uur
Totale tijd1 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: American, Italiaans
Trefwoord: Pappardelle met zalm
Porties: 2

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 150 gram pappardelle
  • 1/2 el olie
  • 1 el boter
  • 2 zalmfilets, zonder huid
  • 1 el zongedroogde tomaat, fijngehakt (zo min mogelijk olie)
  • 100 gram cherrytomaten, gehalveerd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 100 gram mascarpone
  • 125 ml melk
  • 40 gram parmezaanse kaas, fijngeraspt
  • 200 gram spinazie
  • 2 takjes verse peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Rooster de paprika tot het velletje zwart is, draai af en toe om. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Dek af, laat 5 minuten stomen, verwijder dan het velletje en de zaadlijsten en snij in reepjes.
  • Kook intussen de pappardelle in gezouten water al dente.
  • Breng de zalm op smaak met peper en zout. Verhit de olie en boter in een koekenpan, bak de zalm aan beide kanten aan tot goudbruin en praktisch gaar. Haal uit de pan en zet opzij.
  • Voeg de zongedroogde tomaat en de cherrytomaat toe en bak tot de cherrytomaat zacht begint te worden. Voeg de knoflook toe samen met de paprika en bak kort mee.
  • Voeg de mascarpone, melk en parmezaan toe. Roer door. Voeg wanneer de pasta bijna klaar is de spinazie toe en meng door tot de spinazie geslonken is. Breng de saus op smaak met peper en zout. Leg de zalm terug in de saus om op te warmen.
  • Voeg als laatste de pasta en de peterselie toe. Meng door. Je kunt ervoor kiezen om de zalm mee te mengen door de pasta of om dit er los bij te serveren.