Ga terug
–+ servings
Kabeljauw met rijst en spinazie
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Kabeljauw met rijst en spinazie

Kabeljauw met rijst en spinazie
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: Kabeljauw met rijst en spinazie
Porties: 2

Ingrediënten

  • 150 gram rijst (ongekookt)
  • 1 el olie
  • 40 gram boter
  • 2 kabeljauwfilets
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 200 gram spinazie
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 150 ml witte wijn
  • sap van een halve citroen
  • peper en zout
  • verse peterselie, chilivlokken

Instructies

  • Kook de rijst zoals op de verpakking vermeld staat gaar.
  • Verhit de olie en 15 gram (1 el) boter in een koekenpan. Breng de kabeljauw op smaak met de paprikapoeder, komijnpoeder en peper en zout. Bak de kabeljauw aan beide kanten aan tot goudbruin. Haal uit de pan en zet opzij.
  • Voeg aan de pan de knoflook en spinazie toe tot de spinazie geslonken is.
  • Voeg de witte wijn, de citroensap en de rest van de boter (25 gram) toe. Breng de saus op smaak met peper en zout. Leg de kabeljauw weer in de saus om op te warmen.
  • Verdeel de rijst over 2 borden en verdeel hier de spinazie met kabeljauw en de saus overheen. Garneer met verse peterselie en optioneel wat chilivlokken en dien direct op.