Ga terug
–+ servings
Latkes
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Latkes

Latkes
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: lunch
Keuken: Joods
Trefwoord: Latkes
Porties: 2

Equipment

  • Grove rasp

Ingrediënten

  • 500 gram aardappel
  • 1/2 ui
  • 1 ei
  • 2 el maizena
  • 2 takjes dille en peterselie, grof gehakt (+extra voor garnering)
  • peper en zout
  • zonnebloemolie

Verder

  • 2 eieren
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 2 tl chilivlokken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en breng een steelpan met water aan de kook.
  • Rasp de aardappel en de ui op de grove stand en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Meng met het ei, de maizena, dille en peterselie en breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit een laag zonnebloemolie in een koekenpan. Bak de latkes per 2, een volle lepel per latke (druk een beetje plat en in een cirkelvorm) voor ongeveer 4 minuten per kant tot goudbruin en gaar. Houd warm in de oven terwijl je de rest bakt. (Je zult er ongeveer 4 hebben, afhankelijk van hoe grootje ze maakt).
  • Kook intussen de eieren 6 minuten, spoel af met koud water en zet opzij.
  • Doe de chilivlokken in een kommetje en giet er, na het bakken van de latkes, 2 eetlepels van de warme olie bij.
  • Verdeel de yoghurt over 2 borden en druppel wat van de chiliolie, hoeveelheid naar smaak, hieroverheen. Leg er 2 latkes bij en het gekookte eitje. Garneer met verse dille en peterselie.