Ga terug
–+ servings
Ovenpasta met kip, champignons en spinazie
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Ovenpasta met kip, champignons en spinazie

Ovenpasta met kip, champignons en spinazie
Bereidingstijd45 minuten
Totale tijd43 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: American
Trefwoord: Ovenpasta met kip, champignons en spinazie
Porties: 3

Ingrediënten

  • 200 gram rigatoni
  • 2 el olie
  • 2 kipfilets, in blokjes gesneden
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl oregano
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 400 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 200 gram spinazie
  • 200 gram roomkaas, naturel
  • 200 ml kookroom/slagroom
  • 60 gram parmezaanse kaas
  • 150 gram geraspte mozzarella

Instructies

  • Kook de rigatoni zoals op de verpakking vermeld al dente. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Verhit de olie in een koekenpan en voeg de kip samen met 1 tl paprikapoeder, 1 tl oregano, 1/2 tl knoflook poeder, 1/4 tl chilipoeder en peper en zout toe. Bak aan tot goudbruin en gaar, haal uit de pan en zet opzij.
  • Voeg de champignons toe aan de pan en bak aan tot goudbruin. Voeg nu de overige kruiden toe samen met de spinazie en bak mee tot dit geslonken is.
  • Voeg de roomkaas, room en parmezaan toe en meng door tot de parmezaan gesmolten is. Voeg de kip weer toe aan de pan samen met de pasta. Proef of je nog verder op smaak moet brengen met peper en zout.
  • Doe alles in een ovenschaal en verdeel de geraspte mozzarella eroverheen. Bak af tot de kaas gesmolten is, zo'n 10 a 15 minuten en serveer daarna direct (eventueel gegarneerd met fijngehakte peterselie en chilivlokken).