Romige tomatenorzo met burrata
Romige tomatenorzo met burrata
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Romige tomatenorzo met burrata
Servings: 2
- 1 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 el tomatenpuree
- 200 gram orzo
- 1 blik tomatenpolpa a 425 ml
- 400 ml bouillon
- 2 el roomkaas
- 60 gram parmezaanse kaas, fijngeraspt
- 1 bol burrata
- peper, zout, basilicum
Verhit de olijfolie en fruit de ui en knoflook aan tot de ui glazig is.
Voeg de tomatenpuree toe en bak dit een minuut of 2 mee. Voeg dan de orzo, polpa en bouillon toe. Laat dit 9 minuten koken tot de orzo gaar is. Roer af en toe door.
Voeg de roomkaas en de parmezaan toe en meng door tot de kaas gesmolten is.
Breng op smaak met peper en zout. Serveer op 2 borden, verdeel de burrata eroverheen en garneer met verse basilicum.