Ga terug
–+ servings
Romige tomatenorzo met burrata
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Romige tomatenorzo met burrata

Romige tomatenorzo met burrata
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Romige tomatenorzo met burrata
Porties: 2

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 200 gram orzo
  • 1 blik tomatenpolpa a 425 ml
  • 400 ml bouillon
  • 2 el roomkaas
  • 60 gram parmezaanse kaas, fijngeraspt
  • 1 bol burrata
  • peper, zout, basilicum

Instructies

  • Verhit de olijfolie en fruit de ui en knoflook aan tot de ui glazig is.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak dit een minuut of 2 mee. Voeg dan de orzo, polpa en bouillon toe. Laat dit 9 minuten koken tot de orzo gaar is. Roer af en toe door.
  • Voeg de roomkaas en de parmezaan toe en meng door tot de kaas gesmolten is.
  • Breng op smaak met peper en zout. Serveer op 2 borden, verdeel de burrata eroverheen en garneer met verse basilicum.