Ga terug
–+ servings
Romige citroen tagliatelle met zalm
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Romige citroen tagliatelle met zalm

Romige citroen tagliatelle met zalm
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd19 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Romige citroen tagliatelle met zalm
Porties: 2

Ingrediënten

  • 150 gram tagliatelle
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 el boter
  • 2 zalmmoten
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 150 ml slagroom
  • 60 gram fijngeraspte parmezaanse kaas
  • rasp van 1 citroen
  • 100 gram doperwten
  • peper en zout

Instructies

  • Kook de tagliatelle zoals op de verpakking vermeld staat, in gezouten water, al dente.
  • Verhit de olie en boter in een koekenpan. Breng de zalm op smaak met peper en zout en bak aan beide kanten aan tot je de gewenste gaarheid hebt bereikt. Haal uit de pan en zet opzij.
  • Voeg de knoflook toe aan de pan en bak kort mee. Voeg de slagroom, parmezaan en citroenrasp toe en roer een minuut door tot de saus dikker begint te worden. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de pasta en de doperwten toe en meng door. Is de saus te dik, voeg dan wat pastawater toe.
  • Voeg de zalm toe aan de pasta en serveer direct.