Ga terug
–+ servings
Harissa gehaktballen in tomatensaus
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Harissa gehaktballen in tomatensaus

Harissa gehaktballen in tomatensaus
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Mediterranean
Trefwoord: Harissa gehaktballen in tomatensaus
Porties: 3

Ingrediënten

Voor de gehaktballen

  • 500 gram gehakt
  • 1 tl komijn
  • 1 tl zout (of naar smaak)
  • 1/2 tl peper
  • 1 ui, geraspt
  • 2 el harissa
  • bosje verse koriander, fijngehakt
  • 1 ei
  • 75 gram paneermeel
  • 1 el olie

Voor de tomatensaus

  • 1 el olie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 blik tomatenpolpa a 425 ml (gebruik altijd Mutti)
  • zout naar smaak
  • 50 gram feta, verkruimeld
  • verse koriander, fijngehakt

Instructies

  • Meng het gehakt, zout, peper, de geraspte ui, harissa, verse koriander, ei en paneermeel. Maak gehaktballen van ongeveer 3 a 4 centimeter in diameter.
  • Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en bak de gehaktballen rondom aan tot bruin.
  • Verhit intussen in een andere pan de olie en fruit de knoflook aan. Voeg de komijn en koriander toe en meng kort mee.
  • Voeg de polpa toe en laat minimaal 15 minuten pruttelen op laag vuur. Roer regelmatig door.
  • Verdeel de gehaktballen in de tomatensaus, verdeel de verkruimelde feta en de verse koriander eroverheen.
  • Serveer met een dip van Griekse yoghurt en harissa en vers stokbrood. Als groente erbij adviseer ik gebakken spinazie.