Ga terug
–+ servings
Kip souvlaki spiezen met orzo
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Kip souvlaki spiezen met orzo

Kip souvlaki spiezen met orzo
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd1 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Grieks
Trefwoord: Kip souvlaki spiezen met orzo
Porties: 2

Equipment

  • 2 grote spiezen of 4 kleine

Ingrediënten

Voor de souvlaki

  • 2 kipfilets, in blokken gesneden
  • 1/2 rode paprika, in vierkante stukken van 2cm gesneden
  • 1/2 courgette, in halve ringen gesneden
  • 1/2 rode ui, in driehoeken gesneden
  • 3 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 1 tl oregano
  • zout en peper naar smaak

Verder

  • 200 gram orzo
  • 1 blokje kippenboullion
  • 1/2 komkommer, in kleine blokjes gesneden
  • 25 gram feta
  • 1 el olijfolie
  • 1/3 tl oregano
  • optioneel: munt

Instructies

  • Rijg om en om de kip, paprika, courgette en rode ui aan spiezen. Meng de olijfolie, het citroensap en de oregano en smeer de spiezen hiermee in. Breng op smaak met peper en zout en laat minimaal 30 minuten marineren.
  • Verwarm een pan met ruim water en het kipbouillonblokje en kook de orzo zoals op de verpakking vermeld al dente. Giet af en zet opzij.
  • Meng intussen de komkommer met de verkruimelde feta, oregano en olie. Zet opzij.
  • Verhit een grillpan en bak de spiezen rondom tot gaar. Probeer zo min mogelijk aan te raken verder, zodat je die duidelijke grillstrepen krijgt.
  • Dien de orzo op met de komkommersalade, de spiezen en tzatziki.