Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Gebraden rosbief met kruidenkorst

Gebraden rosbief met kruidenkorst
Bereidingstijd1 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Gebraden rosbief met kruidenkorst
Porties: 2

Ingrediënten

  • 1 kilo Iers rosbief
  • Handje peterselie, fijngehakt
  • 1 el peperkorrels, grof gemaald
  • 1 tl knoflookpoeder
  • Zout naar smaak
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 kilo krieltjes
  • 500 gram spruiten, schoongemaakt

Instructies

  • Verhit de oven op 220 graden. Mengde spruiten en krieltjes met de olie en verdeel over een bakplaat. Meng in een bakje de peperkorrels, peterselie, knoflookpoeder en zout en wrijf hier de rosbief mee in en leg op een andere ovenschaal.
  • Bak beide 15 minuten, verlaag dan de temperatuur naar 200 graden en bak nog eens 10 minuten. Check de temperatuur als je zeker wil weten wat de gaarheid nu is.
  • Wikkel de rosbief in aluminiumfolie en laat 15 minuten rusten op het aanrecht. Hussel de krieltjes en spruitjesdoor en laat verder bakken terwijl het vlees licht te rusten.
  • Serveer de rosbief samen met de krieltjes (op smaak gebracht met zout) en spruiten.