Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Kabeljauw met boter citroensaus

Kabeljauw met boter citroensaus
Bereidingstijd28 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: aziatisch
Trefwoord: Kabeljauw met boter citroensaus
Porties: 2

Ingrediënten

  • 150 gram rijst (ongekookt)
  • 350 gram groene asperges
  • 1 el olie (+extra voor de asperges)
  • 2 kabeljauw filets
  • 50 gram roomboter
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • sap van een halve citroen
  • 150 ml witte wijn
  • 2 el sriracha (of minder)
  • peper en zout
  • verse peterselie en chili vlokken

Instructies

  • Kook de rijst zoals op de verpakking vermeld gaar.
  • Verhit de olie in een koekenpan. Dep de kabeljauw filets droog en breng op smaak met peper en zout. Bak de kabeljauw aan beide kanten aan tot licht goudbruin. Haal uit de pan en zet opzij.
  • Bak in dezelfde pan de knoflook kort aan en voeg dan de wijn toe. Breng aan de kook en voeg de boter en citroensap toe. Voeg wanneer de boter gesmolten is de sriracha (naar smaak) toe en breng als laatste op smaak met peper en zout.
  • Leg de kabeljauw in de saus en laat nog even meekoken tot alles weer heet is, zo'n 2 a 3 minuten.
  • Breek intussen de uiteindes van de groene asperges af en rooster ze in wat olie tot beetgaar.
  • Dien de rijst op met de asperges. Leg de kabeljauw op de rijst en verdeel de saus over de 2 borden. Garneer met wat verse peterselie en chilivlokken.