Ga terug
–+ servings
Lasagne met salie en zalm
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Lasagne met salie en zalm

Lasagne met salie en zalm
Bereidingstijd40 minuten
0 minuten
Totale tijd40 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Lasagne met salie en zalm
Porties: 4

Ingrediënten

  • 75 gram roomboter
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 takje salie, fijngehakt (paar blaadjes apart houden)
  • 75 gram bloem
  • 1 liter volle melk
  • 100 gram belegen kaas, geraspt
  • 50 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • 3 zalmmoten, in blokken gesneden
  • 250 gram verse lasagnebladeren
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Verhit de boter in een ruime pan, voeg de knoflook en salie toe en bak een minuut mee.
  • Voeg de bloem toe en bak dit ook 2 minuten mee zodat de bloem kan garen.
  • Voeg beetje bij beetje de melk toe en blijf doorroeren. Voeg de belegen kaas en de parmezaan toe, maar houd van allebei een handje achter.
  • Voeg de zalm toe en roer regelmatig door terwijl de saus indikt en de zalm gaart. De saus is de goede dikte wanneer je een streep kan trekken door de saus en deze niet uitloopt.
  • Breng op smaak met peper en zout. Denk niet dat je geen/weinig zout hoeft toe te voegen omdat er kaas doorheen zit. Proef en voeg zout toe als het wat flauw is.
  • Verdeel wat saus over de boden van een ovenschaal of ovenbestendige pan, leg hier lasagne bladeren op. Herhaal totdat alles op is, maar eindig met een laag saus. Verdeel de achtergehouden kaas en de salieblaadjes hieroverheen.
  • Bak 25 a 30 minuten af tot de lasagne gaar is. Laat 5 minuten afkoelen voordat je het aansnijdt.