Verwarm de oven voor op 180 graden
Verhit de boter in een ruime pan, voeg de knoflook en salie toe en bak een minuut mee.
Voeg de bloem toe en bak dit ook 2 minuten mee zodat de bloem kan garen.
Voeg beetje bij beetje de melk toe en blijf doorroeren. Voeg de belegen kaas en de parmezaan toe, maar houd van allebei een handje achter.
Voeg de zalm toe en roer regelmatig door terwijl de saus indikt en de zalm gaart. De saus is de goede dikte wanneer je een streep kan trekken door de saus en deze niet uitloopt.
Breng op smaak met peper en zout. Denk niet dat je geen/weinig zout hoeft toe te voegen omdat er kaas doorheen zit. Proef en voeg zout toe als het wat flauw is.
Verdeel wat saus over de boden van een ovenschaal of ovenbestendige pan, leg hier lasagne bladeren op. Herhaal totdat alles op is, maar eindig met een laag saus. Verdeel de achtergehouden kaas en de salieblaadjes hieroverheen.
Bak 25 a 30 minuten af tot de lasagne gaar is. Laat 5 minuten afkoelen voordat je het aansnijdt.