Ga terug
–+ servings
Spaghetti alfredo met krokante kip
Recept afdrukken
4.67 van 3 stemmen

Spaghetti alfredo met krokante kip

Spaghetti alfredo met krokante kip
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Spaghetti alfredo met krokante kip
Porties: 2

Ingrediënten

  • 150 gram spaghetti
  • 2 el boter
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 200 ml slagroom
  • 90 gram fijngeraspte parmezaanse kaas
  • voor garnering: Verse peterselie en een schijfje citroen

Voor de kip

  • 2 kipfilets, platgeslagen
  • zout naar smaak
  • 50 gram paneermeel
  • 1 tl peper
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl uipoeder
  • rasp van een halve citroen
  • 1 ei
  • 30 gram bloem
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el roomboter

Instructies

  • Kook de pasta volgens de verpakking in gezouten water al dente.
  • Breng intussen de kip op smaak met zout. Meng in een bord de paneermeel met de peper, het paprikapoeder, knoflookpoeder, uipoeder en de citroenrasp, kluts in een ander bord het ei los en doe de bloem in weer een ander bord.
  • Haal de kip eerst door de bloem, dan het ei en als laatste het paneermeel mengsel.
  • Verhit de olie en de boter in een koekenpan en bak de kip aan beide kanten aan tot goudbruin en gaar.
  • Verhit in een andere pan voor de pasta de boter en fruit de knoflook kort aan. Voeg de slagroom toe en laat inkoken tot ongeveer 2/3.
  • Voeg de kaas toe en roer door tot dit gesmolten is. Voeg dan de gekookte pasta door, haal van het vuur en roer door.
  • Breng de spaghetti op smaak met peper en zout, verdeel over 2 borden en dien op samen met de in reepjes gesneden kip. Garneer eventueel met verse peterselie, wat extra kaas en een schijfje citroen.