Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kneed het gehakt met het ei, de paneermeel, peterselie en peper en zout naar smaak goed samen met maak gehaktballen van ongeveer 3cm in diameter.
Verhit een scheutje olie in een (ovenbestendige) koekenpan en bak de gehaktballen rondom bruin. Haal uit de pan.
Voeg de tomatenpuree toe aan de pan en bak een minuut uit. Voeg dan de tomato fritto, baslicum, 30 gram parmezaan en oregano toe en laat 10 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout en hou een kwart van de saus achter de hand voor de spaghetti straks.
Voeg de ballen weer toe aan de saus. Snij de mozzarella in plakjes en dep zo goed mogelijk droog. Verdeel de mozzarella over de ballen, strooi er de overgebleven 30 gram parmezaan overheen en bak af in de oven tot de mozzarella gesmolten is en de ballen gaar zijn. Zo'n 15 minuten.
Zet intussen een pan met gezouten water op en kook de spaghetti zoals op de verpakking vermeld.
Meng de spaghetti met de achtergehouden saus en roer een minuutje door. Serveer de spaghetti met de kipgehaktballen. Garneer eventueel met wat verse peterselie en chilivlokken.