Voor het brood. Meng de bloem met het gist, de water en het zout tot een soepel deeg en laat afgedekt rijzen tot verdubbeld in formaat (houd rekening met een uur, maar kan sneller zijn wanneer het warm is).
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het deeg uit tot een vierkante lap van ongeveer 25cm. Smeer in met Boursin en verdeel de spinazie en ham erover. Rol op, snij de zijkanten waar geen vulling zit eraf en snij vervolgens plakken van ongeveer 2 cm breed. Leg in een ovenschaal, houd wat ruimte vrij tussen de plakken, en laat 30 minuten rijzen.
Smeer het deeg in met de gesmolten boter en bak dan 25 minuten tot goudbruin. Laat even afkoelen tot kamertemperatuur.
Voor de pastasalade. Kook de pasta in gezouten water al dente.
Giet af en voeg de Boursin, paprika, mais en rucola toe. Meng door en breng op smaak met peper, zout en chilivlokken. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Voor de tortilla rolletjes. Smeer de tortillas in met Boursin en verdeel danwel de salami of zalm erover. Rol op en snij rolletjes van ongeveer 2 cm breed. Bewaar in de koelkast tot het tijd is om op te dienen/mee te nemen.