Ga terug
–+ servings
3x Picknick recepten met Boursin
Recept afdrukken
Laat je review achter!

3x Picknick recepten met Boursin

3x Picknick recepten met Boursin
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd2 uur
Gang: lunch
Keuken: Amerikaans, nederlands
Porties: 4

Ingrediënten

Voor het breekbrood

  • 300 gram patentbloem
  • 7 gram droge instant gist
  • 20 gram water
  • 6 gram zout
  • 65 gram Boursin zacht en romig
  • handje verse spinazie, fijngehakt
  • 4 plakjes parmaham
  • 2 el boter, gesmolten

Voor de pastasalade

  • 200 gram farfalle
  • 125 gram Boursin zacht en romig
  • 1 paprika,in kleine blokjes gesneden
  • 150 gram mais
  • 2 handjes rucola
  • Peper, zout en chilivlokken

Voor de tortilla rolletjes

  • 4 medium tortilla's
  • 65 gram Boursin zacht en romig
  • 6 plakken salami
  • 6 plakken zalm

Instructies

  • Voor het brood. Meng de bloem met het gist, de water en het zout tot een soepel deeg en laat afgedekt rijzen tot verdubbeld in formaat (houd rekening met een uur, maar kan sneller zijn wanneer het warm is).
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het deeg uit tot een vierkante lap van ongeveer 25cm. Smeer in met Boursin en verdeel de spinazie en ham erover. Rol op, snij de zijkanten waar geen vulling zit eraf en snij vervolgens plakken van ongeveer 2 cm breed. Leg in een ovenschaal, houd wat ruimte vrij tussen de plakken, en laat 30 minuten rijzen.
  • Smeer het deeg in met de gesmolten boter en bak dan 25 minuten tot goudbruin. Laat even afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Voor de pastasalade. Kook de pasta in gezouten water al dente.
  • Giet af en voeg de Boursin, paprika, mais en rucola toe. Meng door en breng op smaak met peper, zout en chilivlokken. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Voor de tortilla rolletjes. Smeer de tortillas in met Boursin en verdeel danwel de salami of zalm erover. Rol op en snij rolletjes van ongeveer 2 cm breed. Bewaar in de koelkast tot het tijd is om op te dienen/mee te nemen.