Ga terug
Quiche met bieten en geitenkaas
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Quiche met bieten en geitenkaas

Quiche met bieten en geitenkaas
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd3 uur
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Frans

Equipment

  • tart tin van 23 cm

Ingrediƫnten

Voor het deeg

  • 160 gram tarwebloem
  • 12 gram kristalsuiker
  • 130 gram koude roomboter, in blokjes gesneden
  • 60 gram water
  • snuf zout

Verder

  • 5 eieren
  • 100 ml slagroom
  • 75 gram geraspte belegen kaas
  • 500 gram gekookte rode bieten, in plakjes gesneden
  • 100 gram geitenkaas, in plakjes gesneden
  • 1 el tijm
  • peper en zout
  • kiemen voor garnering

Instructies

  • Meng voor het deeg de bloem met het zout en de suiker. Voegde boter toe en wrijf met je vingers de boter door de bloem totdat het een kruimelig mengsel is. Je kunt hiervoor ook een deegmenger gebruiken of dit ineen foodprocessor doen. Voeg 60 gram koud water toe en kneed zo kort mogelijk totdat het een samenhangend deeg is dat aan elkaar blijft plakken als je erin knijpt. Is het nog te droog, voeg dan wat extra water toe, 1 eetlepel per keer.
  • Wikkel in huishoudfolie en leg een half uur in de koelkast, dit is zodat de boter koud blijft.
  • Rol het deeg uit tot een ronde lap van 26cm diameter. Leg inde bakvorm, vouw overhangende stukjes terug en druk aan. Gebruik je duim en vingers om die golvende vorm te krijgen. Zet weer een half uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte). Prik gaatjes in de bodem van het deeg, dek af met bakpapier en verdeel de bakbonen hier overheen. Plaats de bonen ook goed in de zijkanten. Bak 15 minuten af, haal dan het bakpapier weg en bak nog eens 5 minuten af.
  • Klop intussen de eieren op met de slagroom, belegen kaas en tijm. Breng op smaak met peper en zout. Giet dit in de quiche en verdeel dan de plakken biet en geitenkaas eroverheen. Bak dit nog eens 20 minuten, totdat het midden van de quiche nog een klein beetje trilt (de eieren garen nog na).
  • Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Dien de quiche dan, gegarneerd met kiemen, op.