Ga terug
Quiche met zalm en spinazie
Recept afdrukken
4 van 3 stemmen

Quiche met zalm en spinazie

Quiche met zalm en spinazie
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd35 minuten
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Frans
Trefwoord: quiche

Equipment

  • ronde quiche of taartvorm van 22 cm

Ingrediƫnten

  • quiche deeg
  • beetje olie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 100 gram spinazie
  • 4 eieren
  • 200 ml melk
  • 100 gram gerookte zalm
  • 75 gram belegen geraspte kaas
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Bedek je quiche of taartvorm met bakpapier en leg je deeg erin, zorg dat de zijkanten goed bedekt zijn. Snij of knip de overhangende delen af, maar houd speling van ongeveer 1 cm met de rand van de bakvorm. Vouw dit deel van het deeg naar binnen en duw aan. Nu kan je makkelijker zo'n ribbelpatroon maken door met een vinger of knokkel het deeg naar voren te duwen terwijl je met twee vingers het deeg ernaast tegenhoudt.
  • Zet je bakvorm in de koelkast. Mocht je je deeg wat bruiner gebakken willen hebben dan kan je je deeg eerst 15 minuten blind bakken. Hou kouder je deeg is, hoe beter het z'n vorm houdt.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en voeg de knoflook en spinazie toe. Bak tot de spinazie geslonken is.
  • Klop in een kom de eieren met de melk op tot een egaal mengsel. Voeg de kaas, zalm en spinazie toe. Breng op smaak met peper en zout (hoeveelheid naar smaak, maar ik heb ongeveer van beide een theelepel gebruikt). Meng en giet op je deeg.
  • Bak je quiche 25 a 30 minuten, laat 10 minuten rusten na het bakken.
  • Serveer los, met een salade of een lekker soepje.