Ga terug
–+ servings
Gyros in een metaxa saus
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Gyros in een metaxa saus

Bereidingstijd45 minuten
Totale tijd43 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Grieks
Porties: 4

Ingrediënten

  • 1 kilo (kip) gyros
  • scheutje zonnebloemolie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 140 gram tomatenpuree
  • 200 gram creme fraiche
  • 100 ml room
  • 60 ml metaxa
  • 1 tl oregano
  • peper en zout
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • verse peterselie voor garnering

Instructies

  • Ik ga er hier vanuit dat je gebakken kipgyros hebt. Indien dit niet het geval is, bak dan de gyros tot gaar en ga verder met de volgende stap.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en fruit de knoflook aan. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.
  • Voeg de creme fraiche, de room en de metaxa toe en roer tot je een gladde saus hebt.
  • Breng de saus op smaak met de oregano en peper en zout. Als je de saus nu proeft is ie nog best heftig wat betreft de metaxa, maar de smaak wordt soepeler tijdens het bakken in de oven. Niet schrikken dus!
  • Voeg de gyros toe en meng goed. Doe alles in een ovenschaal en verdeel de geraspte kaas eroverheen.
  • Bak in de oven tot de kaas gesmolten is, zo'n 20 minuten. Garneer eventueel nog met verse peterselie en dien op met friet en een salade.