Ga terug
–+ servings
fish pie
Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Fish pie met zalm, kabeljauw en garnalen en cheesy aardappelpuree

Fish pie met zalm, kabeljauw en garnalen en cheesy aardappelpuree
Bereidingstijd45 minuten
Totale tijd45 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: engels
Trefwoord: fish pie
Porties: 4

Ingrediënten

Voor de puree

  • 600 gram aardappelen, geschild
  • 50 gram roomboter
  • 50 gram geraspte cheddar
  • 150 ml melk
  • zout

Verder

  • 50 gram roomboter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 50 gram bloem
  • 500 ml melk
  • 150 gram zalm, in stukken gesneden
  • 150 gram garnalen
  • 150 gram kabeljauw, in stukken gesneden
  • 200 gram dopewten, diepvries
  • handje verse peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte)
  • Kook de aardappelen tot zacht, dat wil zeggen dat ze uit elkaar vallen wanneer je ze prikt met een vork.
  • Giet af, pureer met een pureeknijper. Voeg de boter, melk en cheddar toe en meng tot de kaas gesmolten is. Breng op smaak met zout en zet apart.
  • Verhit de boter in een grote koekenpan, fruit de ui en knoflook mee. Voeg de bloem toe en roer een minuut door zodat de bloem kan garen. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe en roer stevig door zodat er geen klonten ontstaan.
  • Voeg de vis toe en laat pruttelen totdat de saus redelijk dik is. Voeg op het laatst de dopertwen en peterselie toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Giet de vis vulling in een ovenschaal en verdeel de puree erover. Bak het geheel nog eens 30 minuten af tot de puree mooi goudbruin is.