Ga terug
–+ servings
Noodles met kippendij en zoet en pittige cashewnoten
Recept afdrukken
3.50 van 4 stemmen

Noodles met kippendij en zoet en pittige cashewnoten

Noodles met kippendij en zoet en pittige cashewnoten
Bereidingstijd45 minuten
Totale tijd45 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: aziatisch
Trefwoord: noodles met kippendij
Porties: 2

Ingrediënten

Voor de cashewnoten

  • 200 gram cashewnoten, ongebrand en ongezouten
  • 40 gram sriracha
  • 20 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 15 gram sojasaus

Voor de noodles

  • scheutje zonnebloemolie
  • 300 gram kippendij filet, in blokjes gesneden
  • 200 gram wokgroenten naar keuze (Ik heb een gebruikt met prei, champignons, rode ui en paksoi
  • 150 gram eier noodles
  • 60 gram sojasaus
  • 30 gram pindakaas
  • 2 el chili olie
  • 2 bosuien, in ringen gesneden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
  • Verdeel de cashews over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 5 minuten. Meng intussen de sriracha, suiker en sojasaus. Verdeel over de cashews en meng goed, bak nogmaals 5 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  • Verhit in een koekenpan wat olie en bak de kippendij aan, wanneer de kip bruin is voeg de roerbakgroenten toe en bak mee tot de kip gaar is.
  • Verhit intussen een pan met water en kook de noodles zoals op de verpakking vermeld. Meng intussen ook voor de saus de sojasaus, pindakaas en chiliolie.
  • Voeg de noodles toe aan de kip, wanneer deze gaar is, en voeg de saus toe. Bak het geheel een minuut op zodat de saus goed kan intrekken.
  • Verdeel over 2 borden, garneer met bosui en cashewnoten (hoeveelheid naar smaak). Serveer met de cashewnoten en chiliolie ernaast zodat mensen zelf kunnen bepalen of ze nog willen toevoegen.