Ga terug
–+ servings
Groene sandwich met Boursin en volkorenbrood
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Groene sandwich met Boursin en volkorenbrood

Groene sandwich met Boursin en volkorenbrood
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd2 uur 30 minuten
Gang: lunch
Keuken: nederlands
Trefwoord: volkorenbrood
Porties: 1

Equipment

  • Brood(cake) bakvorm van 22 cm

Ingrediënten

Voor het brood

  • 350 gram lauwwarm water
  • 7 gram droge instant gist
  • 500 gram volkorenmeel
  • 10 gram zout

Verder

  • Boursin Plant-Based (hoeveelheid naar smaak)
  • 1/2 avocado, in plakjes gesneden
  • 1/3 komkommer, in dunne plakjes gesneden
  • 2 bladeren krulsla
  • verse kiemen
  • peper en zout

Instructies

  • Met het water met de gist en de bloem. Kneed kort door tot het een samenhangend deeg is. Voeg nu het zout toe en kneed totdat je een soepel deeg hebt (dit duurt ongeveer 5 a 10 minuten in een keukenmachine).
  • Dek je kom af en laat het deeg rijzen tot verdubbeld, hoelang dit precies duurt is afhankelijk van de temperatuur in huis maar houdrekening met ongeveer een uur.
  • Sla het deeg plat, dus sla alle lucht uit het deeg, vorm tot een langwerpige lap, vouw de linkerkant naar rechts en de rechterkant naar links. Druk het deeg nu plat zodat het dezelfde breedte heeft als je bakvorm. Rol het deel op en leg in een met bakpapier beklede bakvorm met de naad naar beneden. Je kunt de bovenkant van het deeg natmaken met wat water en er een topping naar keuze opdoen, ik heb gekozen voor havermout.
  • Dek het deeg af en laat rijzen tot verdubbeld, ook nu is het afhankelijk van de temperatuur hoe lang het duurt maar houd rekening met 45minuten.
  • Verwarm intussen de oven voor op 220 graden (boven- en onderwarmte) en zet onderin de oven een ovenschaal of gietijzeren pan met water.
  • Bak het brood, wanneer het voldoende heeft gerezen, 35minuten af. Haal vervolgens de ovenschaal of pan met het water uit de oven en bak nog eens 10 minuten. Dek de bovenkant af met aluminiumfolie als dit te bruin wordt.
  • Til je brood aan het bakpapier uit de bakvorm en laat op een afkoelrek helemaal afkoelen.
  • Smeer een snee brood in met Boursin Plant-Based, dan wat krulska, komkommer, avocado, kiemen, nog een laag sla en dek af met een sneebrood die je ook hebt ingesmeerd met Boursin. Dien direct op.