Krokante halloumi hapjes met yoghurt harissa dip
Krokante halloumi hapjes met yoghurt harissa dip
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken: Grieks
Trefwoord: halloumi
Servings: 6 personen
- 2 blokken halloumi (450 gram in totaal)
- 1 ei, losgeklopt
- 100 gram panko
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl peper
- 3 el zonnebloemolie
Voor de dip
- 4 el Griekse yoghurt
- 1 el harissa (minder als je niet van pittig houdt)
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Snij de halloumi in hapklare stukken, dep goed droog.
Meng de panko met de paprikapoeder en het peper.
Haal de blokjes halloumi eerst door het losgeklopte ei en daarna door de panko. Duw de panko een beetje aan. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal met de rest.
Sprenkel de olie over de halloumi en bak dan af tot goudbruin, zo'n 20 minuten.
Swirl voor de dip de harissa door de yoghurt.
Dien de halloumi direct op met de dip.