Ga terug
–+ servings
Eiermie met gesmoorde ketjap kip
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Eiermie met gesmoorde ketjap kip

Eiermie met gesmoorde ketjap kip
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indonesisch
Trefwoord: Eiermie met gesmoorde ketjap kip
Porties: 4

Ingrediënten

  • 750 gram kippendij
  • Zonnebloemolie
  • 1 el donkerbruine basterdsuiker
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 50 ml ketjap manis
  • 50 ml water
  • 250 gram eiermie
  • gepekelde komkommer
  • seroendeng
  • verse koriander

Instructies

  • Maak de kip schoon, ik snij altijd de ergste vetranden weg, en snij in hapklare stukken.
  • verhit een laag zonnebloemolie in een stoofpan en bak de kippendij aan tot rondom gekleurd. Giet af zodat er praktisch geen olie/vocht meer in de pan zit.
  • Voeg de suiker, korianderpoeder, knoflookpoeder, ketjap en het water toe aan de kip en laat ongeveer een half uur smoren.
  • Breng intussen een pan met ruim water aan de kook.
  • Haal de deksel van de pan met kip af en laat het vocht inkoken tot de dikte van een saus die aan de kip blijft plakken.
  • Kook op het einde de eiermie zoals op de verpakking staat. Mijne hoefde maar 2 minuten te koken.
  • Voeg de eiermie, wanneer deze gaar is, toe aan de pan met kip en meng goed.
  • Verdeel over 4 borden en serveer met gepekelde komkommer, seroendeng en optioneel verse koriander.