Ga terug
+ servings
citroen cupcakes meringue frosting
Recept afdrukken
4.34 van 3 stemmen

Citroen cupcakes met een meringue frosting

Citroen cupcakes met een meringue frosting
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd1 uur
Gang: toetje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: meringue
Porties: 12

Equipment

  • Gasbrander
  • muffinpan 12
  • cupcake papieren vormpjes 12 stuks
  • thermometer
  • Spuitzak met gekartelde spuitmond

Ingrediënten

Voor de cupcakes

  • 115 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatur
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 3 gram vanille extract
  • 120 gram karnemelk
  • rasp van 1 citroen
  • 50 gram citroensap (ongeveer 1 citroen)
  • 200 gram tarwebloem
  • 10 gram bakpoeder

Voor de meringue

  • 2 eiwitten
  • 100 gram fijne kristalsuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte)
  • Klop de boter met de suiker op tot een romige massa, schraap indien nodig af en toe de zijkanten naar beneden. Voeg één voor één de eieren toe en meng tot helemaal opgenomen.
  • Voeg de vanille, karnemelk, citroensap en citroenrasp toe en meng. Meng intussen de bloem met de bakpoeder en voeg dit aan het mengsel toe. Klop door tot nét gecombineerd.
  • Vul de muffinpan met de 12 cupcakevormpjes (dit is zodat de cupcakes hun vorm goed behouden) en verdeel het beslag over de 12 cupcakes.
  • Bak 20 minuten af, totdat een je een sateprikker er schoon uit kan halen en de cupcakes gaar zijn. Laat afkoelen.
  • Doe de suiker en de eiwitten in een kom en verhit, al kloppend, au bain marie tot 70 graden. Vanaf deze temperatuur kan salmonelle geen issue meer zijn. Klop daarna de eiwitten met de suiker op tot je stijve pieken hebt en de suikerkorrel helemaal is opgelost.
  • Doe de meringue in een spuitzak en spuit in een swirl op de cupcake. Dien direct op.
  • Bewaar de cupcakes in de koelkast, je kunt ze 3 a 4 dagen bewaren.