Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de gamba's aan beide kanten aan tot dieproze en gaar. Haal uit de pan en laat even afkoelen. Pel, zet de garnalen apart en houd de hoofden ook apart.
Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui, voeg de rijst toe en bak een minuutje mee tot de rijstkorrel er glazig uitziet. Voeg de koppen van de garnalen en beetje bij beetje, een juslepel per keer, wat bouillon toe. Blijf rustig doorroeren, zodra het vocht is opgenomen voeg je weer wat toe. Het duurt ongeveer 20 minuten, afhankelijk van hoe hoog het vuur staat, tot de rijst gaar is. Proef dan ook regelmatig, je wil dat de korrel een bite heeft, maar geen harde binnenkant. Het kan zijn dat je wat bouillon over houdt of dat je wat extra moet toevoegen (je kunt dan wat gekookt water gebruiken)
Haal de koppen (en eventuele afgebroken sprieten) uit de rijst en voeg de doperwten en de garnalen toe. Voeg de mascarpone, de Parmezaan en citroensap toe en roer door totdat de kaas is gesmolten. Ik hou zelf van een nattere risotto, dus voeg ook eventueel nog wat bouillon toe. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Serveer direct op, eventueel met wat extra Parmezaan.