Ga terug
–+ servings
pittige krokante kip
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Krokante pittige kip

Krokante pittige kip
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd1 uur 30 minuten
Gang: Borrelhapje, Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: krokante kip
Porties: 8 stukken

Ingrediënten

  • 100 gram sriracha
  • 250 gram karnemelk
  • 8 kippendijen
  • 150 gram bloem
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uipoeder
  • 1 tl oregano
  • 1 liter zonnebloemolie (of een frituurpan)

Instructies

  • Meng de sriracha met de karnemelk en laat de kip hier minimaal een uur in marineren. Langer, zelfs een hele nacht mag ook, maar niet korter dan een uur.
  • Verhit een hoge pan met de zonnebloemolie, of een frituurpan, tot ongeveer 170 graden.
  • Meng de bloem met het zout, de peper, paprikapoeder, knoflookpoeder, uipoeder en oregano. Druppel 2 eetlepels van de natte marinade hierop en meng met een vork. Dit zorgt voor klontjes die straks aan de kip blijven plakken wat zorgt voor hele krokante kip.
  • Haal het eerste stuk kip uit de marinade, laat even uitdruppelen, en leg in het droge mengsel. Wentel een paar keer om en druk het droge mengsel goed aan op de kip. Leg dan voorzichtig in de frituurpan en bak 5 a 8 minuten totdat de kip bruin, krokant en gaar is.
  • Herhaal met de rest van de kip. In mijn pan kan ik 2 stukken kip per keer bakken.
  • Leg de kip op een afkoelrek met wat keukenpapier daaronder, dus niet direct op keukenpapier want dan kan de kip zompig worden terwijl je de rest bakt.
  • Dien op met extra sriracha en een ranch dressing.