Ga terug
–+ servings
quesadilla met buffalo pulled chicken
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Quesadilla met buffalo pulled chicken

Quesadilla met buffalo pulled chicken
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd1 uur 20 minuten
Gang: Borrelhapje, lunch
Keuken: Amerikaans, Mexicaans
Trefwoord: buffalo, quesadilla
Porties: 2

Ingrediënten

Voor de quesadilla

  • 2 kipfilets
  • 4 medium tortilla's
  • 80 gram geraspte belegen kaas
  • 1/2 jalapeno, in ringen gesneden (optioneel)
  • handje verse koriander, fijngesneden (optioneel)
  • creme fraiche om mee te serveren
  • klontje boter
  • peper en zout

Voor de buffalo marinade

  • 100 ml sriracha
  • 50 gram boter
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1 tl worcestersaus

Instructies

  • Maak de buffalo saus door de sriracha op laag vuur te zetten met boter, knoflookpoeder en de worcester. Roer af en toe door totdat de boter gesmolten is en zet apart.
  • Breng de kip op smaak met peper en zout en smeer in met wat marinade. Bak in wat boter aan in een gietijzeren of stoofpan tot bruin. Voeg 100 ml water toe en laat met deksel op de pan garen totdat je de kip makkelijk uit elkaar kunt trekken, dit duurt gemiddeld een uurtje. Let op dat de kip niet droog kookt in de tussentijd.
  • Trek de kip uit elkaar. Indien de kip nog nat is, laat dat zonder deksel even droog koken. Blijf hierbij, dit kan snel gaan opeens. Voeg vervolgens naar smaak de buffalo saus toe en meng.
  • Verhit een droge koekenpan en leg de eerste tortilla erin, verdeel 20 gram geraspte kaas hierover en laat op laag vuur met deksel op de pan de kaas smelten. Haal uit de pan en voeg de 2e tortilla toe. Verdeel weer 20 gram geraspte kaas en nu ook de pullen chicken over de tortilla (en indien gewenst wat jalapeno en koriander). Leg de andere tortilla met de kaaskant naar beneden er bovenop en bak totdat de kaas goed is gesmolten. Duw de tortilla's licht op elkaar zodat de kaas alles goed aan elkaar laat plakken.
  • Herhaal dit met de andere tortillas. Snij de quesadillas in punten en serveer met creme fraiche.