Ga terug
–+ servings
romige spaghetti met krokante kip
Recept afdrukken
4 van 14 stemmen

Romige spaghetti met krokante kip

Romige spaghetti met krokante kip
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans, nederlands
Trefwoord: Spaghetti
Porties: 2

Ingrediënten

Voor de kip

  • 2 kipfilets
  • bordje bloem
  • 1 ei, losgeklopt op een bord
  • bordje panko
  • peper en zout
  • scheutje zonnebloemolie

Voor de spaghetti

  • 150 gram spaghetti
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 100 ml kook of slagroom
  • 75 gram parmezaanse kaas
  • handje verse peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

Instructies

  • Breng een pan met gezouten water aan de kook voor de spaghetti. Kook de spaghetti volgens de verpakking gaar.
  • Sla intussen de kipfilet plat met een vleeshamer of iets anders zwaars (tip, leg er eerst wat huishoudfolie op). Breng op smaak met peper en zout en haal door bloem, ei en dan panko. Verhit een scheut zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kip tot gaar en krokant, zo'n 10 minuten.
  • Haal de kip uit de pan, veeg/spoel schoon en verhit een klontje boter in de pan. Voeg de knoflook toe en laat dit even garen. Voeg de room en parmezaanse kaas toe en roer door totdat de kaas is gesmolten.
  • Voeg dan de spaghetti toe en meng. Is het iets te droog? Voeg dan wat kookvocht toe. Te nat? Laat dan nog op het vuur inkoken.
  • Voeg de peterselie toe en breng op smaak met peper en meng. Dien op met de kip en eventueel wat extra parmezaanse kaas.