Ga terug
Katsu curry
Recept afdrukken
4 van 4 stemmen

Katsu curry

Katsu curry
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Trefwoord: curry, katsu

Ingrediƫnten

Voor de kip

  • 2 kipfilets
  • kommetje bloem
  • 1 ei opgeklopt
  • kommetje panko
  • peper en zout

Voor de currysaus

  • scheutje olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 el garam masala
  • 1.5 tl currypoeder
  • 0.5 tl gember
  • 1 el tomatenpuree
  • 250 ml kippenbouillon
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 el citroensap

Verder

  • 150 gram gekookte rijst
  • verse koriander

Instructies

  • Verhit een beetje olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de kruiden toe en laat dit een minuut op zacht vuur staan totdat het lekker geurt.
  • Voeg de tomatenpuree toe en roer door. Voeg de bouillon en de kokosmelk en de citroensap toe en laat dit pruttelen totdat de saus ingekookt is, zo'n 20 minuten.
  • Breng intussen de kip op smaak met peper en zout. Haal eerst door de bloem, dan het ei en vervolgens de panko. Herhaal met de andere kipfilet.
  • Verhit een beetje olie in een pan en bak de kip aan beide kanten tot goudbruin en gaar.
  • Dien een diep bord op met rijst, de currysaus en daarom de krokante kip. Garneer met verse koriander.