Ga terug
–+ servings
Rigatoni met ragu
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Rigatoni met ragu

Rigatoni met ragu
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd4 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Rigatoni met ragu
Porties: 2

Ingrediënten

  • 2 el olie
  • 500 gram suddervlees
  • 2 wortels, in blokjes gesneden
  • 1 stengel selderij, in halve maantjes gesneden
  • 2 el tomatenpuree
  • 100 ml rode wijn
  • 1 blik tomatenpolpa (a 400 gram)
  • 100 ml runderbouillon
  • 150 gram rigatoni
  • 2 el ricotta
  • 4 tl pesto
  • fijngeraspte parmezaanse kaas

Instructies

  • Verhit de oven voor op 160 graden.
  • Breng het vlees op smaak met peper en zout. Verhit de olie in een sudderpan en bak het vlees rondom aan tot bruin. Voeg de wortel en selderij toe en bak mee tot dit zacht begint te worden. Voeg dan ook de tomatenpuree en bak 3 a 4 minuten mee.
  • Blus af met de rode wijn, roer door en laat dit bijna helemaal verdampen. Voeg de polpa toe en 100ml runderbouillon (Let op: NIET 1 blokje runderbouillon met 100 ml water, echt 100 ml bouillon) en breng op smaak met peper en zout. Laat dit met deksel op de pan zo'n 2 a 3 uur garen totdat het vlees zacht is en uit elkaar valt.
  • Kook de rigatoni in gezouten water al dente.
  • Voeg de pasta toe aan het vlees en meng zo'n 2 minuten in de pan door zodat de smaken goed kunnen intrekken. Serveer met ricotta, pesto en fijn geraspte Parmezaanse kaas.