Ga terug
–+ servings
pretzels
Recept afdrukken
Laat je review achter!

pretzels

pretzels
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd2 uur
Gang: Tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: pretzels
Porties: 12

Ingrediënten

  • 350 ml water, lauwwarm
  • 1 el bruine suiker
  • 7 gram droge gist
  • 650 gram bloem
  • 2 tl zout
  • 60 gram gesmolten boter
  • 100 gram baksoda te koop bij de toko, hier is het veel goedkoper
  • 1 ei, losgeklopt
  • zoutkorrels

Instructies

  • Meng het water met de suiker en de gist. Laat dit even staan.
  • In een andere kom meng de bloem en het zout. Voeg het watermengsel hieraan toe en kneed tot er een samenhangend geheel vormt.
  • Voeg dan de gesmolten boter toe en kneed tot er een soepel deeg ontstaat. Dek de kom af en laat een uur rusten.
  • Na dat uur verwarm je een pan met ruim water en de baksoda totdat het tegen de kook aan is.
  • Pak 100 gram van het deeg en rol vorm de pretzel zoals hierboven beschreven. Leg de pretzel voorzichtig in het water, hier kan je een spatel voor gebruiken, voor 30 seconden.
  • Verplaats daarna naar een bakplaat met bakpapier, smeer in met losgeklopt ei en strooi er wat zoutkorrels overheen. Herhaal dit met de rest.
  • Verwarm intussen de oven voor op 220 graden. Wanneer je alle pretzels gemaakt heb, bak ze dan nog eens 15 minuten af. Dan heb je zachte pretzels, wil je ze wat harder gebakken hebben laat ze dan langer in de oven.