Ga terug
+ servings
Cantuccini
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Cantuccini

Cantuccini
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd55 minuten
Gang: toetje, Tussendoortje
Keuken: Italiaans
Trefwoord: biscotti, cantuccini, courgettekoekjes
Porties: 16

Ingrediënten

  • 160 gram suiker
  • 250 gram bloem
  • 2 eieren
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille
  • snuf zout
  • 190 gram ongebrande amandelen met vlies

Instructies

  • Verwarm je oven voor op 150 graden hetelucht of 170 graden (boven- en onder)
  • Meng in een kom de bloem, bakpoeder, zout en suiker. Voeg dan de eieren en de vanille toe en meng totdat je een kruimelig deeg hebt.
  • Leg het deeg op je aanrecht en kneed verder totdat het een samenhangend geheel is. Verdeel dan de amandelen erover en kneed totdat deze gemengd zijn.
  • Verdeel het deeg in tweën en vorm allebei in een staaf. Strooi eventueel wat bloem over je aanrecht als het blijft plakken. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak deze 35 minuten af in de oven.
  • Haal uit de oven en snij direct diagonaal plakjes van ongeveer 1.5 cm breed van. Leg weer terug op de bakplaat en bak ze nogmaals 10 minuten.
  • Laat helemaal afkoelen voordat je ze opdient.